Hakkımızda

Bilimsel Yarışmalar Koordinatörlüğü

Karabük Üniversitesi Bilimsel Yarışmalar Koordinatörlüğü, Karabük Üniversitesi Senatosu’nun 26 Temmuz 2024 tarihli kararı ile kurulmuştur. Koordinatörlük bünyesinde, Karabük Üniversitesi’nin organizasyonel sahipliğinde sürdürülen Sosyalfest Sosyal Bilimler Festivali ve Sağlıkfest Sağlık Bilimleri Festivali ile Karabük Üniversitesi takımlarının katılımcı olarak yer aldığı Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne yönelik bütün iş ve işlemlerin koordinasyonu yürütülmektedir.

Sosyalfest Sosyal Bilimler Festivali

Sosyalfest, Milli Sosyal Bilimler Hamlesi hareketidir. Bu maksatla gençliğin ve bilimin gücünü birleştirmeyi hedeflemektedir. Milli Sosyal Bilimler Hamlesi ile Türkiye'nin ve dünyanın insan ve toplum merkezli sorunlarına yenilikçi çözümler geliştirilmesini amaçlamaktadır. Sosyalfest insanlığın güncel ve gelecekteki sorunlarına, sosyal model tasarım yarışmaları ile yenilikçi sosyal modeller üretmektedir. Sosyal modeller aracılığı ile ülkemizdeki insanların yetkinlik ve becerilerinin sürekli geliştirildiği, sosyal dayanışma alanlarının çeşitlendirilerek desteklendiği, toplumsal değerler korunurken, Türkiye Yüzyılı Gelecek Vizyonu’nu omuzlayacak gençlerin güçlendiği bir toplum Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecektir. 

Sosyalfest 2024, 02-03 Mart 2024 tarihlerinde Karabük Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Sosyalfest Sosyal Model Tasarım Yarışmalarına, Üniversite kategorisinde 2 bin 857, Lise kategorisinde 668 ve Ortaokul kategorisinde 258 olmak üzere toplamda 3 bin 783 başvuru yapılırken, iki gün süren alan etkinliklerini 100.000’i aşkın kişi ziyaret etmiştir.

Ayrıntılı bilgi almak için sosyalfest.org


Sağlıkfest Sağlık Bilimleri Festivali

Yenilikçi ve sorun çözme odaklı yaklaşımlar içeren misyonu ile Türkiye'nin milli sağlık bilimleri hamlesi vizyonu çerçevesinde gerçekleştirilecek Sağlıkfest Sağlık Bilimleri Festivali, ilgili birçok paydaşın katılımıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ulusal ve uluslararası sağlık bilimleri festivalidir. Sağlıkfest bu kapsamda lise, önlisans/lisans, lisansüstü ve serbest kategori altında toplam sekiz sağlık modeli tasarım yarışması ile sağlık, sosyal, kültürel, sanatsal, eğitsel, sportif içerikli alan etkinliklerinden oluşan bir bütünlüğü temsil eder. Sorun olan veya geliştirilmesi gereken bir konuda; mevcut sorunu çözen, sistemi geliştiren veya yapıyı değiştiren yenilikçi sağlık modeli tasarımlarının ortaya konulabilmesi adına gerçekleştirilen Sağlık Modeli Tasarım Yarışmaları başvuru süreci 01.07.2024 tarihi itibariyle başlamıştır. Yarışmalara başvuru süreci devam etmektedir.



Sağlıkfest'in milli sağlık bilimleri hamlesi vizyonu doğrultusunda ilgili birçok paydaşı ortak bir zeminde buluşturmak hedefi ise Sağlıkfest'in ikinci kısmını oluşturan alan etkinliklerinin kapsam ve sınırını çizmektedir. Bu doğrultuda Sağlıkfest'in ruhunu zenginleştirecek, atmosferini çeşitlendirecek alan etkinlikleri sağlık, sosyal, kültürel, sanatsal, eğitsel, sportif içerikli tematikler çerçevesinde organize edilmektedir. Festivalin sağlık, sosyal, kültürel, sanatsal, eğitsel ve sportif içerikli tematiklerinin uygulama örnekleri; sağlık uygulamaları, atölye çalışmaları, tiyatro, müzik ve şiir dinletisi, tarihî geziler, konser, kültürel etkinlikler, spor turnuvaları, kurumsal paydaşların tanıtım, stant ve sergi uygulamaları, imzasöyleşi etkinliği ve canlı yayın şeklinde planlanmıştır. Sağlıkfest Sağlık Bilimleri Festivali’nin 06 ve 07 Kasım 2024 günü gerçekleştirilecek alan etkinlikleri programının belirlenmesine yönelik çalışmalar sürmektedir.

Ayrıntılı bilgi almak için saglikfest.org

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali

Teknofest, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. İlki 2018'de gerçekleştirilen Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için Teknofest kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir.

(Kaynak : https://www.teknofest.org/tr/corporate/about/)

Karabük Üniversitesi Ekiplerinin Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Performans Tablosu


Teknofest 2021 2022 2023 2024
Başvuru Yapan Ekip Sayısı 32 57 70 65
Ön Eleme Sürecini Geçen Ekip Sayısı 21 27 37 41
Kategorisinde Final Yapan Ekip Sayısı 5 12 18 14 *
Teknofest Büyük Finaline Giden Ekip Sayısı   4 7 **
* Henüz açıklanmayan kategoriler dahil değildir.
** Finallerden sonra veri güncellemesi yapılacaktır.

Teknofest 2024’de Karabük Üniversitesi ekiperi 21 yarışmaya katılım sağlamıştır.

Dikey İnişli Roket Yarışması
Orta İrtifa Roket Yarışması
Jet Motoru Tasarım Yarışması
İnsansız Su altı Sistemleri
Çip Tasarım Yarışması - Analog Kategori
Serbest Görev İnsansız Hava Araçları
Hyperloop Geliştirme Yarışması
İnsanlık Yararına Teknoloji Sağlık ve İlk Yardım
Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışması
Uluslararası Efficiency Challenge (EC) Elektrikli Araç Yarışları
Çip Tasarım Yarışması /Sayısal Kategori
Savaşan İnsansız Hava Araçları
Girişim 2024
Karma Sürü Robotlar
Robotik Yarışmaları - Mini Sumo
İnsansız Su Altı Sistemleri
Model Uydu Yarışması
Formula Student
Hava Savunma Sistemleri Yarışması
Engelsiz Yaşam
Kablosuz Haberleşme Yarışması